Platon :

Platon : Să daţi oamenilor orice, dacă nu le daţi virtutea, nu veţi fi făcut nimic pentru fericirea lor.

marți, 27 septembrie 2011

Mijloace neexploatate.

Am mai adaugat la albumul cu Cetatea Tomis cate-o descriere de la mine, asta pentru ca nu mi-am gasit manualul de istorie. O sa arate cam incomplet, dar cei de pe meleagurile apropiate sunt sigur ca stiu destule despre aceasta cetate. Lasand cetatea cu anii scursi peste ea si sa revin in prezent, aici timpul parca nu mai are rabdare, si se simte nerabdarea lui. Azi citind paginile online ale unuia dintre cotidianele quality [Adevarul] am citit o stire in care era expus faptul ca, casa memoriala a lui Vasile Alecsandri este in paragina si nimeni nu se ocupa de ea.

Aceasta stire insira o poveste cu sute de mii de euro si firme italiene, incendii care au cuprins casa si institutii care ridica din umeri si pun totul in lipsa banilor, cu toate acestea observam lipsa de interes pentru marile valori ale acestei natii. Cum am mai spus in alte postari, pe nimeni nu intereseaza aceste aspecte decat interesul personal, lipsa de prevedere si strategie in organizarea regionala, avem atatea mijloace...de ce sa nu le exploatam? Raspunsul ar fi dur si fara ocolisuri pentru ca oamenii care ar trebui sa vada oportunitatile de promovare ale regiunilor pe care le reprezinta nu sunt interesati de ele.

Acum trecem la lucruri concrete credeti ca ministri sau orice alt responsabil l-ar interesa daca nu ii "iese si lui ceva". O firma care sa reconstruiasca, cu un comision baban, stim cu toti ce este acela un comision, si la ce persoane ajunge el. Cu toate astea asa ajungem in situatia in care oamenii care au scris istorie si care au contribuit la modul cel mai serios in formarea, atat a noastra ca natie cat si a culturii si dezvoltarii noastre, sunt uitati si chiar li se necinsteste memoria.

Dupa cum promiteam odinioara, voiam sa fac un blog cultural, sau cel putin asa aveam de gand atunci. Incerc pe cat posibil sa am postari cat mai de calitate si chiar sa reusesc sa scot in evidenta anumite aspecte, atat ale vietii de zi cu zi si chiar sa adunc in actualitate si elemente din trecut.

O sa continui cu locurile interesante din Judetul Constanta, asta in limita posibilitatilor si a timpului. Daca exista vreunul din cititori care are vreo propunere in legatura cu locurile interesante, o poate face atat prin comentariu direct la postare sau pe messenger, respectiv telefonic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu