Platon :

Platon : Să daţi oamenilor orice, dacă nu le daţi virtutea, nu veţi fi făcut nimic pentru fericirea lor.

marți, 5 aprilie 2011

Suplimentul din ziar.

O prima postare pe noul blog dupa o saptamana de pauza este despre ziare si ...mai nou despre rebranduirea unora mai vechi, cum ar fi ziarul Adevarul... milenar pentru romani, ce-mi place la acest ziar, recenta diversitate a stirilor si informatiilor pe care le ofera, in detrimentul altora care poate ca n-au aceeasi vechime dar se pare ca nu pot ramane in actual cu toate ca sunt nascute in actual.

Cine patroneaza acest ziar probabil este om de presa sau are un anumit instinct pentru jurnalism sau presa scrisa, pe langa faptul ca acest ziar s-a schimbat total in ultimii 2 ani a mai si influentat cititorii sa citeasca si sa se cultive, publicam la vremea respectiva pe blog [adica tot aici], un incident intre Adevarul si Jurnalul National  in care Jurnalul National lua de sub nas o mare opera a lui George Calinescu si anume Enigma Otiliei.

Atunci era febra cea mare pentru cumparatorii de carte autohtona, acum sunt curios daca romanu' de rand mai cumpara aceste carti ...daca nu, inseamna ca a citit prea mult si s-a desteptat ... nu mai punem la socoteala ca aceste doua ziare au ridicat pretul la raft al cartilor de orice fel din cauza ca cererea era prea mare [situatie comparabila cu criza economica la nivel mondial (aceeasi macheta)], dupa toate acestea euforia diminetilor in fata chioscurilor de ziare a cam disparut in ultima vreme si cei care cumpara mai sunt cei pasionati de asemenea mai capodopere.

Sunt curios sa vad ce urmeaza dupa aceste campanii de ani de zile ...pana la urma se termina si operele astea, doar n-o sa publice si ce-a scris Eminescu pe hartia igienica [asta daca avea pe vremea aia]. Nu prea ma ingrijoreaza aceste "trenduri" ca la cat de inventiv este romanu' nu cred ca o sa duca lipsa ziarele de carti cd-uri, corabii de lemn si alte asemenea promotii cum sunt azi.



Am inchis cercul .

Dupa lungi alergaturi pe diferite site-uri pentru blog-uri iata ca m-am intors de unde am plecat, practic la site-ul cel mai accesibil si cel "fara basini " ca sa zic asa ...

De azi cursul intamplarilor si evenimentelor o sa fie despicate si disecate in cel mai amuzant fel posibil aici.