Platon :

Platon : Să daţi oamenilor orice, dacă nu le daţi virtutea, nu veţi fi făcut nimic pentru fericirea lor.

marți, 9 august 2011

Plăcuţa de sub pancartă.

Zilele astea uitându-mă pe la tv am auzit o ştire în care se explica clar că un grup de mai mulţi cetăţeni unguri [turişti] au venit în vacanţă pe la noi prin ţară mai exact în Cluj. Ce s-au gândit ei să facă, cică să-şi facă poze cu pancarta pe care scrie "Municipiul Cluj-Napoca", da` dar cu versiunea lor adică ...oamenii au adus de acasă încă o plăcuţă cu denumirea municipiului menţionat în limba maghiară.

Cu toate acestea nişte clujeni sadea i-au văzut pe aşa-zişii turişti şi au sunat la poliţie, care bineînţeles, fiind şi ei tot nişte clujeni răniţi în orgoliu s-au apucat să le facă dosare penale şi să le trimită în intanţă, la interogatorii [turiştii] le-au explicat poliţiştilor că ei de fapt participau la un concurs organizat în ţara lor natală, dar la o cercetare mai amănunţită le-au găsit înca o plăcuţă, de data asta cu denumirea oraşului Turda concluzia fiind că oamenii aveau de gând să adauge şi pe la Turda, sau cine ştie prin câte oraşe ale Ardealului mai aveau de gând să se plimbe... după toate astea a intervenit consulatul Ungariei şi le-a acordat asistenţă .

Acum mă gândesc că dacă mă duc şi eu în Ucraina prin satele de români din Bucovina de Nord să pun şi eu nişte pancarte sau steaguri, oare ce mi se poate întâmpla?

Că din câte am văzut cred că pe lângă dosarele penale o să ia doar o amendă şi cu asta basta, practic le ia boii de la bicicletă, după toate astea stau şi mă gândesc cât sunt ungurii de inventivi ...cum să faci un concurs în care să trimiţi oamenii în ţări vecine să facă asemenea tâmpenii, păi nouă câte provincii ne-au fost anexate ar trebui să avem loterie nu concursuri de felul ăsta.