Platon :

Platon : Să daţi oamenilor orice, dacă nu le daţi virtutea, nu veţi fi făcut nimic pentru fericirea lor.

duminică, 17 aprilie 2011

Colonelul vs. Clovn.

Am facut un test saptamana asta si anume...am mancat cate un meniu "mare" de la principalele restaurante tip fast-food, care au patruns pe piata romaneasca in anii '90. De ce am facut chestia asta? Pentru ca eram curios sa vad cam ce anume ofera fiecare restaurant in parte si calitatea produselor, nu o sa le dau nume restaurantelor, dar le voi denumi dupa mascota, pe unul din ele "Clovnul" iar pe celalalt "Colonelul", banuiesc ca va dati seama despre ce companii este vorba.

Trecand la cele enuntate mai sus, iau primul restaurant, adica cel al "Clovnului", elementul principal este un sandwich cu "carne de pui", pun in ghilimele pentru ca este foarte subtire si muscand din el nu iti poti da seama exact daca este sau nu carnea din respectivul animal [pasare in cazul de fata] si mai ales din ce zona a animalului.

Asta doar in ceea ce priveste sandwich-ul, asa-zisii cartofi sunt foarte sarati si moi.Tot in legatura cu portia de cartofi, "Clovnul" face diferenta intre portia mica si portia mare.

Despre bautura nu am ce sa zic pentru ca bauturile servite de acesti colosi sunt de la corporatii diferite, bineinteles aflate si ele in concurenta acerba, modul de servire este acelasi, asta insemnand ca aceste restaurante pun si 2-3 cuburi de gheata in pahare, asta ca sa nu fie sucul prea concentrat, ca poate ne ia durerea de cap. Mai precizez ca "Clovnul" utilizeaza paie pentru bautura fara cap flexibil si mult mai largi [groase], fiind neflexibile exista sa zicem posibilitatea sa te ranesti.

Il prezint acum la randul sau pe "Colonel", incepem cum era de asteptat cu piesa principala din meniu, sandwich-ul "Colonelului", este, concret spus din piept de pui si cand zic asta, o zic pentru ca era vizibil [si nu numai vizibil, dar avea si gust]... de pui dupa fibrele de muschi care s-au desprins in timp ce-am muscat, garantat era pui nu orice alta parte a pasarii respective. Dupa convingerea ca ce mancam parea mai sanatos, decat in tabara "Clovnului", urmeaza partea care pe unii ii deranjeaza si anume ...mancarea "Colonelului" este foarte picanta, nu ca as fi mancat eu ceva picant dar am mai auzit si alte pareri. Un alt aspect pozitiv pe care l-am sesizat in tabara "Colonelului" este acela ca sandwich-ul este mai mare ca al "Clovnului". Partea cea mai "urata", ca sa scriu asa este ca sandwich-ul dureaza ceva timp pana ti-l prepare cca. 7-8 min.

A doua piesa din meniul "Colonelului" este portia de cartofi prajiti, aici ar fi mai multe de criticat, cum ar fi ca : "Colonelul" nu prea cred ca face diferenta intre portia mica si cea mare, scriu asta pentru ca portiile sunt puse in acelasi tip de ambalaj care este la randul sau de proasta calitate [in cazul "Colonelului" ambalajul este de hartie, "Clovnul" impacheteaza cu carton]. In schimb cartofii prajiti de "Colonel" sunt mai putin sarati decat ai "Clovnului", asta-i bine, si pe langa asta sunt si mai scurti ca lungime, in detrimentul "Clovnului" care are cei mai lungi cartofi sarati.

Si ultimul element din meniul "Colonelului", bautura care este cum am scris mai sus de la o corporatie concurenta celei cu care lucreaza "Clovnul" si un singur lucru de apreciat este acela ca paiul este flexibil si mai subtire fata de paiele de "neam prost" ale "Clovnului".

Faptul cel mai important este ca mancarea "Colonelului" tine mai mult la stomac, cam 2 ore si jumatate in schimb ce "Clovnul" iti garanteaza o ora.

Un ultim aspect este pretul, considerabil mai mare in cazul "Colonelului" cu cca. 5 lei decat la restaurantul unde patron este "Clovnul".

Dupa ce v-am facut o polologhie cu asemanari si deosebiri ale acestor produse facute si vandute pe banda rulanta, nu va pot spune decat atat : Consumati daca va e pofta, dar nu faceti exces ca mine sau ca altii pentru ca sunt nocive. Ca demonstratie o sa va citez o stire tot din domeniul asta :


"Lanţul internaţional de restaurante fast-food B. K. a lansat un nou hamburger, denumit Monstrul Carne, care are 1.160 de calorii şi necesită două ore pentru a fi mâncat.[...]

Sandvişul conţine mai multă sare decât patru pungi de chipsuri la un loc.[...]

Cele 1.160 de calorii înseamnă mai mult decât jumătate din doza zilnică recomandată pentru femei, iar conţinutul de sodiu de 2.290 mg reprezintă depăşirea limitei pentru adulţi de 1.600 mg."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu