Platon :

Platon : Să daţi oamenilor orice, dacă nu le daţi virtutea, nu veţi fi făcut nimic pentru fericirea lor.

vineri, 1 iulie 2011

Aruncătorul din trafic.

Azi parcurgând Republica Mamaia de la un capăt la altul mergeam frumos cu maşina persoanală pe bulevardul frumos asfaltat de preşendintele acestei republici [a.k.a.Mazăre], când la un moment dat prin zona cu Aqua Magic mă pomenesc în faţa mea cu un BMW [ursuleţ, motănel] cu numere de Bulgaria şi fără bara din spate.

Mergând câtiva zeci de metri în spatele ăstuia cu BMW-ul, la um moment dat mă uitam exact la pasagerii acelei maşini deoarece maşina mergea încet şi eram curios să văd cam ce atmosferă este în maşină, după ce am sesizat că cei doi pasageri [cocalari], vorbesc, m-am hotărât să-i depăşesc, din cauză că venea unul din spate destul de grăbit am ezitat un moment ...în care, în acest moment o mână iese pe trapa BMW-ului şi aruncă o bucată de ...ceva, nu mi-am dat seama ce anume a aruncat dar sigur acea bucată de ceva a fost strivită de roata dreapta faţă a maşinii mele. Asta fiind posibil din cauza atenţiei pe care i-am acordat-o maşinii din faţa mea, că dacă nu... m-aş fi trezit cu acel obiect lipit de radiator.

Nu ştiu ce anume a fost în capul ăluia care a aruncat [dacă o fi fost ceva], dar cert este că în codul rutier există o prevedere care interzice aruncatul din mers, norocul meu a fost că nu a aruncat vreo nicovală sau ştiu eu ce alt obiect dur şi voluminos care-mi putea cauza daune însemnate, atât mie cât şi celorlalţi participanţi la trafic. 

Cu toate acestea liniştea din Republică nu a fost perturbată cu nimic şi viaţa îşi continuă mersul ei netulburat.