Platon :

Platon : Să daţi oamenilor orice, dacă nu le daţi virtutea, nu veţi fi făcut nimic pentru fericirea lor.

duminică, 10 aprilie 2011

Messu' din dictionar.

O sa discut astazi despre acronimele de pe mess, cum ar fi LOL si OMG si nu numai. In special am in vedere prescurtarile de cuvinte pe care uneori nu le inteleg, cu toate astea riscam ca si pe foaie sa scriem aceleasi tampenii.

Nefiind necesar ca in mediul virtual sa scriem corect gramatical sau chiar ortografic ...ca n-avem cum si mai ales in cadrul "prietenesc", adica pe acolo unde nu se supara nimeni, am descoperit ca englezii au introdus in dictionarul Oxford unele acronime, cum ar fi LOL, OMG, FYI. Nu stiu daca oamenii pot vorbi fata-n fata asa cu prescurtari sau isi pot manifesta trairile prin "lol , omg , etc."

Din cate am observat, vorbitul pe messenger este un fel de a arata personalitatea omului, care la randul lui isi arata veleitatile de vorbitor virtual prin prescurtatea unor cuvinte care nu pot permite asa ceva, banuiesc ca stiti ce urmeaza, urmeaza sa stai si sa te gandesti ce anume a vrut respectivul sa spuna prin alea doua litere pe care le-a scris ...si bineinteles ca urmeaza sa-l intrebi "ce ai vrut sa zici prin XY?".

Pe langa asta iti dai seama ca este cam aiurea sa-l intrebi ce a vrut sa zica, pentru ca in opinia lui nu esti in tendintele scrisului pe mess si nu esti actual cu prescurtarile sau cu cuvintele respective. Asa ca la un moment dat s-ar putea sa nu faci vreo legatura intre anumite caractere azvarlite probabil la misto si intelesul real al cuvintelor.

Un asemenea incident trebuie evitat si chiar noi ca interlocutori ar trebui sa scriem cat mai coerent cu putinta pentru a face intelegerea dintre noi si persoana cu care "dialogam" sa fie cat mai usoara.